نهاده راز خرم ، راز یک فصل پربار

نهاده راز خرم،راز یک فصل پربار

جستجو
Email
Print
کاشت چای- نهاده راز خرم- شرکت پخش نهاده های کشاورزی نهاده راز خرم- فروشگاه کود و سم کشاورزی-

کاشت چای

آشنایی با چگونگی کاشت چای

مقدمه

چای، تولید انبوه مزارع بزرگ بیشتر کشورهای جهان است اما چهار تولیدکننده اصلی و بزرگ این محصول شامل کشورهای چین، هند، کنیا و سری‌لانکا می شود. چای محصولی است که نیازمند تامین فراوان نیروی کار ارزان و ماهر به ویژه در زمان برداشت برگ‌ های این گیاه است، زیرا چای با کیفیت بهتر است با دست برداشت شود چرا که ماشین ‌ها خیلی خشن هستند و به تعداد زیادی از برگ ‌های آن آسیب می‌رسانند.توجه داشته باشید که چای در واقع گیاه بومی کشور چین است و در ابتدا به عنوان یک گیاه دارویی مورد استفاده قرار می گرفت و پس از قرن ۶ میلادی در این کشور به عنوان یک آشامیدنی و برای رفع تشنگی و خستگی مورد استفاده قرار گرفت.چای جایگاه عمیقی در بافت فرهنگی تمدن های متعدد دارد. حدود 5000 سال پیش در چین سرچشمه گرفت و به سرعت به نمادی از هماهنگی، خلوص و آرامش تبدیل شد. مراسم چای، آماده سازی و مصرف چای با تشریفات دقیق، به عنوان تجسمی از لطف، توجه و مهمان نوازی ظاهر شد. همانطور که مسیرهای تجارت چای گسترش یافت، راه خود را به ژاپن پیدا کرد، جایی که به مراسم چای ژاپنی تصفیه شده و مراقبه تبدیل شد، که نمونه ای از فلسفه آن از سادگی و ذهن آگاهی بود. در سایر نقاط جهان، مانند هند، بریتانیا و مراکش، چای به بخشی جدایی ناپذیر از آداب و رسوم اجتماعی، آیین‌ها و مهمان‌نوازی تبدیل شد و مردم را در فرهنگ‌های مختلف به هم متصل کرد.

گیاه شناسی چای

به طور کلی می توان گفت که از نظر کاشت و مصرف چایی چین اولین محلی است که این گیاه در آن پرورش یافته و به مصرف رسیده است و از این سرزمین به سایر نقاط جهان گسترده شده است. بهتر است بدانید که برگ درخت چای که از نظر اقتصادی و بهره برداری قسمت اصلی گیاه به شمار می آید همواره سبز است و دارای شکل کشیده نوک تیز بوده و کناره آن دندانه های تیزی قرار گرفته اند و برگ ها به صورت متناوب اطراف شاخه ها شکل گرفته اند.گل های این گیاه اغلب به صورت خوشه ای و مجتمع و یا تک گل در بغل برگ ها ظاهر می شوند و معمولا دارای ۵ گلبرگ و ۵ الی ۷ کاسبرگ و تعداد زیادی پرچم می باشد.اغلب توصیه می شود که بذر چای را در همان ابتدای فصل بهار که هوا رو به گرم شدن است تهیه نمایید و برای خرید این بذر ها می توانید آن ها را از مراکز فروش گل و گیاه بخرید و از درجه خلوص و جوانه زنی بذر ها مطمئن شوید.توجه داشته باشید که برای کاشت درخت چای درون گلدان بایستی بذر گیاه را خریداری نمایید و درون گلدان بکارید و یا از گیاه مادر سالم قلمه ای تهیه کنید و بر اساس اصول آن بکارید. بهتر است پیش از کاشت بذرها آن ها را به کاغذ سنباده بمالید تا پوسته بذرها کاملا نازک شود و سپس آن ها را به مدت ۱ الی ۲ ساعت درون آب گرم قرار دهید تا سرعت جوانه زنی بذرها افزایش یابد. به طور کلی بذرهای گیاه چای از سرعت جوانه زنی فراوانی برخوردار هستند و اگر در شرایط مساعدی قرار بگیرند در مدت زمان ۱ الی ۲ هفته جوانه خواهند زد و سریع رشد خواهد کرد برای داشتن کیفیت مراحل کاشت ،داشت و برداشت را به خوبی انجام دهید.

شرایط مورد نیاز برای رشد و پرورش و کاشت گیاه چای

برای کاشت چای بهتر است بدانید که چای در واقع نیاز به آبیاری منظمی دارد و در طول دوران جوانه زنی بایستی سطح بستر کشت همواره مرطوب باشد. پس از اینکه ارتفاع گیاهتان به ۱۰ سانتی متر رسید می توانید از میزان و دفعات آبیاری بکاهید و تنها در طول هفته آن را دو الی سه مرتبه آبیاری نمایید

دما

به طور کلی دمای مناسب برای جوانه زنی بذر چای دمایی بین ۲۴ الی ۳۰ درجه سانتی گراد می باشد و با توجه به اینکه این گیاه بومی مناطق گرمسیری می باشد قرار گیری آن در دماهای کمتر از ۱۵ درجه سانتی گراد می تواند به رشد آن آسیب برساند و اغلب توصیه می شود گیاه خود را در فصول سرد سال در فضای خانه نگهداری نمایید.

خاک

توجه داشته باشید که کشت گیاه چای در واقع در خاک هایی با میزان ماده آلی بالا توانایی رشد بهتری خواهد داشت و توصیه می شود از ترکیب خاک باغچه،کوکوپیت و کود پوسیده دامی برای بستر این گیاه استفاده نمایید تا گیاه بتواند روند رشد و نموی خود را به خوبی طی کند.

به طور کلی بذرهای گیاه چای برای رشد بهتر نیاز به نور کافی و کامل خورشید دارند و در واقع بهترین فضا برای نگهداری و کشت چای قرار دادن آن در مقابل پنجره های آفتابگیر آپارتمان می باشد و همچنین برای کاشت چایی ترشنیز می توانید از شرایطی که بیان شد بهره بگیرید.

کود دهی چای

کودهای ازته نشین بیش از هر نوع کود دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد علاوه بر کودهای ازته ، کلیه املاح ازت و فسفر و پتاس نیز برای تقویت گیاه لازم می‌باشد و یکی دیگر از کودهایی که از نظر قیمت نسبتا ارزان است و از نظر اصلاح خواص فیزیکی و شیمیایی زمین نیز مورد توجه می‌باشند کود سبز است. کود سبز علاوه بر اینکه تولید هوموس کرده و مقدار قابل توجهی ازت به زمین می‌دهد همچنین در فصل تابستان که تابش و حرارت آفتاب زیاد است برگ بوته‌های چای را از سوختن در مقابل آفتاب حفظ می‌کند.

انواع چای

انواع مختلفی از چای، نظیر چای سبز، چای سیاه، چای اولانگ و چای سفید در بازار موجود است، حتی انواع دیگری نیز وجود دارند که شامل طعم، عطر و خواص گیاهی دیگری هستند، اما جالب است بدانید این چای های گوناگون به طور کلی از یک نوع  گیاه به دست می‌آیند. در واقع با پردازش های گوناگون برگ ‌های چای، انواع مختلف چای با طعم ، رنگ و بوی خاصشان به دست خواهد آمد.گیاه چای با توجه به شرایط کاشت و پرورشی که دارد ، طعم و کیفیت مختلفی خواهد داشت.

گیاهان چای به طور معمول در آب و هوای نسبتاً گرم، خاک اسیدی و مناطق با بارندگی زیاد بهترین رویش را دارند. خاک مورد نیاز آنها باید نفوذپذیر، نرم و عمیق باشد؛ زیرا ریشه‌ های گیاه چای می‌توانند به عمق بیش از ۲ متر نیز برسند، بنابراین پوشش خاک باید حداقل ۱ متر عمق داشته باشد.

عموماً دو برداشت از چای در طول سال وجود دارد، اولین برداشت در اوایل فصل بهار و برداشت دوم در تابستان است. چای یک گیاه استوایی است و در آب و هوای گرم و نسبتا مرطوب به خوبی رشد می‌کند. ارتباط بسیار نزدیکی بین آب و هوا و کیفیت چای وجود دارد و اقلیم می تواند بر هر دو عامل کمیت و کیفیت این محصول تاثیرگذار باشد. دمای ایده‌آل برای رشد آن حدود ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتی گراد است و دماهای بالاتر از ۳۵ درجه سانتی گراد و زیر ۱۰ درجه سانتی گراد برای بوته مضر خواهد بود. همچنین این گیاه  به بارش سالیانه حدود ۱۴۰۰ میلیمتر نیاز دارد که باید در طول سال به خوبی تامین شود. چای یک گیاه دوست ‌دار سایه است و هنگامی که در کنار درختان سایه ‌دار کاشته می‌شود، با شدت بیشتری رشد می‌کند. به منظور افزایش بازده محصول نیز، مقدار مناسب کودهای نیتروژنی مانند سولفات آمونیوم باید به خاک داده شود. اکثر کشتزارهای چای در ارتفاعات متفاوت از ۶۰۰ تا ۱۸۰۰ متر بالاتر از سطح دریا یافت می‌شوند. در ادامه به روش های کاشت چای می پردازیم

روش های کاشت چای

خوشبختانه، روش های کشت چای نسبتاً آسان است زیرا این گیاه می تواند در شرایط مختلفی رشد کند. اما با توجه به نوع چای و نحوه کاشت و پرورش آن ، چندین سال طول می‌کشد تا چای به اندازه کافی بزرگ شده و قابل برداشت شود، پس باید صبورانه از گیاه مراقبت کنید تا بعد از مدتی  از داشتن یک محصول با کیفیت و خوش طعم لذت ببرید. مزارع کشت چای مانند جنگلی عظیم هستند و از درختان کوچکی تشکیل شده‌اند که به ندرت در ارتفاع بیش از ۱.۵ متر قرار می گیرند در حالت طبیعی، گیاهان چای می‌توانند حتی به ارتفاع ۱۰متر هم برسند. اما اگر قرار باشد از آن‌ها چای کشت شود باید در ارتفاع تقریبی ۲۰ر ۱ متر به طور مرتب هرس شده و  نگهداری شوند تا چیزی که به عنوان چای شناخته می‌شود را شکل دهند، که پاک‌سازی و برداشت دستی را تسهیل می بخشد.

کاشت و تکثیر چای قبلا تنها  از طریق کاشت  بذر صورت می گرفت اما امروزه کاشت گیاهان چای با استفاده از روش های مختلفی همچون پیوند، پاجوش، خوابانیدن ، قلمه زدن  و اخیرا نیز به روش کشت بافت انجام می شود. قلمه ها از گیاهان انتخاب شده گرفته می شوند و سپس روی بسترهای پرورش چای قرار می گیرند و به مدت ۱۲ تا ۱۸ ماه باقی می مانند. به محض این که آنها  به گیاهان ریشه دار تبدیل شدند، در کشت و زرع اصلی کاشته خواهند شد، به گونه ای که بوته هایی که به طور کامل رشد کرده و به بلوغ می رسند، کل منطقه کشت را پوشش خواهند داد. این گیاه به مدت ۴ سال بدون این که هیچ برگی از آن جدا شود باقی می ماند تا به ارتفاع مورد نظر برای برداشت و هرس برسد. تقریبا در پایان سال پنجم است که گیاه چای آماده است تا برداشت شود. این عملیات که شامل پاکسازی، برداشت و هرس کردن شاخه های جوان است، در یک دوره ۷ تا ۱۵ روزه بسته به رشد گیاه، شرایط آب و هوایی و مقدار چای که باید برداشته شود انجام می گیرد. گیاه چای بالغ معمولا بیش از ۴۰ یا ۵۰ سال زندگی نمی کند. با این وجود برخی از انواع آنها می توانند تا ۱۰۰ سال نیز زندگی کنند.یک موضوع قابل توجه دیگر، ایجاد جاده بین قطعات چایکاری شده است و هر اندازه ای که تعداد جاده در باغ چای زیادتر باشد عملیات مختلف داشت و برداشت بهتر و آسان تر انجام خواهد گرفت

روشهـای ازدیاد چای

ازدیاد چای به دو روش جنسی (Sexual) و غیر جنسی (Asexual) انجام می گیرد .تکثیر جنسی از طریق بذر و تکثیر غیر جنسی به چند روش پیوند ، پاجوش خوابانیدن ، قلمه ( و اخیراً نیز به روش کشت بافت (Plant tissue culture) فعالیت هایی صورت پذیرفته ) انجام می گیرد.

نظر به اینکه چای گیاهی دگرگشن (Cross fertilization) می باشد و در طبیعت از لقاح پایه های مختلف بذرهای تولید شده چای یکدست نبوده و فاقد صفات بوته مادری خواهد بود ، بنابراین برای حفظ مشخصات ژنتیکی بوته مادری ، ازدیاد به روش غیرجنسی انجام می پذیرد . به عبارت دیگر از طریق ازدیاد غیرجنسی می توان قابلیت نگهداری صفات مادری را حفظ نمود. متداول ترین روش تولید نهال به روش غیرجنسی ، تکثیر از طریق قلمه گیری می باشد که در این روش ابتدا مبادرت به تهیه بستر و آماده سازی آن میگردد و قلمه گرفته شده از سرشاخه های بوته مادری می باید حداقل ۱۸ ماه در بستر های مذکور برای رشد و تبدیل به نهال مرغوب را سپری نماید . بسترهای مناسب برای کشت می تواند بر روی زمین و با ایجاد خزانه و یا از طریق گلدانهای پلاستیکی تهیه گردد که استفاده از گلدانهای پلاستیکی به علت حمل ونقل آسانتر و عدم آسیب دیدگی ریشه نهال مطلوب تر می باشد.

مزایا و مضرات چای

  • ریسک بروز بعضی‌ها سرطان ها کاهش پیدا می‌کند
  • سلامت پوست حفظ می شود
  • ریسک ابتلا به دیابت کاهش پیدا می کند
  • دندان ها استحکام بیشتری پیدا می کنند
  • سلامت قلب حفظ می شود
  • ریسک ابتلا به آلزایمر می تواند کاهش پیدا کند
  • وضعیت خواب بهبود پیدا می کند
  •  ممکن است توجه و هوشیاری افزایش پیدا کند
  • سرعت سوخت و ساز بدن افزایش پیدا می کند
  • ممکن است جذب آهن مختل شود
  • ریسک خونریزی می تواند افزایش پیدا کند
  • ممکن است داروها بی اثر شوند

شگفتی کاهش وزن: چای چگونه می تواند به سفر شما کمک کند

چای، نوشیدنی محبوبی که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان از آن لذت می‌برند، چیزی بیش از یک طعم لذت‌بخش و لحظه‌ای آرامش را ارائه می‌دهد. در سال های اخیر، چای به دلیل نقش بالقوه آن در کمک به کاهش وزن مورد توجه قرار گرفته است. چای با ترکیبات مفید و طعم های مختلف، به انتخابی محبوب برای کسانی تبدیل شده است که به دنبال کاهش وزن اضافی هستند. در این مقاله، چگونگی کمک چای به کاهش وزن و مکانیسم‌های پشت سر اثرات بالقوه آن را بررسی خواهیم کرد.

1. افزایش متابولیسم
انواع خاصی از چای، مانند چای سبز و چای اولانگ، حاوی ترکیبات طبیعی به نام کاتچین و پلی فنول هستند. مشخص شده است که این ترکیبات متابولیسم را افزایش داده و اکسیداسیون چربی را تقویت می کنند و منجر به افزایش کالری سوزی می شوند. مطالعات نشان داده اند که مصرف عصاره چای سبز یا نوشیدن منظم چای سبز می تواند سرعت متابولیسم را افزایش داده و به بدن کمک کند کالری بیشتری در طول روز بسوزاند. در حالی که چای به تنهایی نمی تواند جایگزین یک رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم شود، می تواند اندکی به تلاش های کاهش وزن شما کمک کند.

2. سرکوب اشتها
چای، به ویژه انواع گیاهی مانند نعناع فلفلی و بابونه، می تواند به کاهش اشتها و کاهش دریافت کالری کمک کند. عمل نوشیدن چای می تواند احساس سیری و رضایت ایجاد کند و میل به میان وعده یا پرخوری را کاهش دهد. علاوه بر این، برخی از دمنوش‌های گیاهی خاصیت سرکوب‌کننده اشتها دارند و به کنترل اشتها کمک می‌کنند و کنترل مصرف را ارتقا می‌دهند. با گنجاندن چای در برنامه روزانه خود، ممکن است به راحتی به رژیم غذایی با کالری محدود بمانید و به اهداف کاهش وزن خود برسید.

3. هیدراتاسیون و جایگزین بدون کالری
هنگام شروع یک سفر کاهش وزن، هیدراته ماندن مناسب بسیار مهم است. چای، زمانی که بدون شکر یا شیر اضافه مصرف شود، یک نوشیدنی بدون کالری است که می تواند شما را هیدراته نگه دارد و در عین حال جایگزینی خوش طعم برای نوشیدنی های شیرین می کند. با جایگزینی نوشیدنی های پرکالری مانند نوشابه ها و آب میوه ها با چای، می توانید کالری دریافتی خود را به میزان قابل توجهی کاهش دهید. علاوه بر این، هیدراته ماندن می تواند از هضم مناسب، بهینه سازی عملکردهای متابولیک و افزایش عملکرد ورزشی پشتیبانی کند، که همه اینها به کاهش وزن کمک می کند.

4-کاهش استرس
مدیریت استرس یکی از جنبه های مهم کاهش وزن است، زیرا استرس می تواند منجر به خوردن احساسی شود و مانع پیشرفت شود. بسیاری از دمنوش‌های گیاهی از جمله بابونه، اسطوخودوس و بادرنجبویه دارای خواص آرام‌بخشی هستند که می‌توانند به کاهش استرس و افزایش آرامش کمک کنند. با گنجاندن این دمنوش ها در برنامه روزانه خود، می توانید یک مراسم تسکین دهنده ایجاد کنید که به مدیریت استرس کمک می کند و از تلاش های کاهش وزن شما حمایت می کند.

تشخیص چای واقعی و تقلبی: پرده برداری از حقیقت در فنجان شما

چای، نوشیدنی مورد علاقه میلیون‌ها نفر، تاریخچه غنی و طعم‌های بی‌شماری برای کشف دارد. با این حال، در دنیایی که محصولات تقلبی فراوان است، تشخیص چای واقعی و تقلبی ضروری است. با درک شاخص های کلیدی و تمرین تشخیص، علاقه مندان به چای می توانند اطمینان حاصل کنند که از مقاله اصیل لذت می برند. در این مقاله به بررسی ویژگی‌هایی می‌پردازیم که می‌تواند به تمایز چای واقعی از همتایان تقلبی آن کمک کند.

1. منبع و مبدا
چای اصیل از مناطق خاصی که به دلیل تولید چای معروف هستند، تهیه می شود. کشورهایی مانند چین، ژاپن، هند، سریلانکا و تایوان سنت های دیرینه ای در کشت و پرورش چای دارند. هر منطقه طعم، عطر و ویژگی های منحصر به فردی را به چای خود می دهد. بنابراین، هنگام خرید چای، بررسی منشأ آن و اطمینان از همسویی آن با نوع چای فروخته شده بسیار مهم است. چای های تقلبی ممکن است ادعا کنند که مربوط به مناطق معروف چای هستند، اما ممکن است فاقد ویژگی های متمایز مرتبط با آن مناطق باشند.

2. ظاهر و کیفیت
برگ های چای واقعی ویژگی های بصری خاصی را نشان می دهند که می تواند به تشخیص اصالت آنها کمک کند. برگ های چای باکیفیت باید بسته به نوع چای، کامل یا تکه تکه شده باشند. آنها باید رنگ ثابتی داشته باشند، بدون هیچ نشانه ای از تغییر رنگ یا لکه های غیر معمول. علاوه بر این، برگ ها باید ظاهری تازه و سرزنده داشته باشند که نشان دهنده کیفیت و پردازش مناسب آنها باشد. از سوی دیگر، چای تقلبی ممکن است حاوی برگ‌های کوچک‌تر، شکسته، گرد و غبار یا حتی مواد غیر چای باشد که در نتیجه ظاهری ضعیف دارد.

3. عطر و طعم
عطر و طعم چای شاید گویاترین شاخص اصالت آن باشد. چای اصلی دارای رایحه ای متمایز و پیچیده است که بسته به نوع چای متفاوت است. به عنوان مثال، چای سبز ممکن است رایحه ای سبز یا گیاهی داشته باشد، در حالی که چای سیاه ممکن است نت های مالت یا میوه ای را نشان دهد. وقتی چای واقعی دم می‌شود، باید طعمی متناسب با نوع آن ارائه کند. چای های تقلبی ممکن است فاقد عطر و طعم ملایم مرتبط با چای اصیل باشند و در عوض یک ویژگی عمومی یا مصنوعی را نشان دهند.

4. بسته بندی و برچسب گذاری
بررسی بسته بندی و برچسب گذاری می تواند سرنخ های ارزشمندی در مورد اصالت چای ارائه دهد. فروشندگان چای معتبر اغلب روی مواد بسته بندی باکیفیت سرمایه گذاری می کنند که از طراوت و یکپارچگی چای محافظت می کند. به دنبال بسته بندی مهر و موم شده باشید که از ورود رطوبت و هوا جلوگیری می کند. علاوه بر این، برچسب ها باید اطلاعات دقیقی در مورد منشا، نوع چای و هر گونه گواهی یا تضمین کیفیت ارائه دهند. چای های تقلبی ممکن است دارای طراحی ضعیف یا برچسب های نادرست، فاقد جزئیات اساسی یا نمایش ادعاهای مشکوک باشند.

جمع بندی کاشت چای

چای یکی از محبوب ترین نوشیدنی های دنیاست و برای رفع خستگی و رفع تشنگی استفاده میشود و کاشت آن طرفداران زیادی دارد بنابراین کیفیت و عطر و بوی آن بسیار اهمیت دارد و برای حفظ کیفیت آن باید از برنامه تغذیه اصولی و کودهای مناسب استفاده کنید تا بهترین عطر و طعم را داشته باشد.

منابع کشت چای

 

با ما همراه باشید

 

با ارائه برترین مقالات و مطالب روز کشاورزی توسط کارشناسان فنی

 

پخش نهاده های کشاورزی

  ** نهاده راز خرم ،راز یک فصل پربار **

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *