نهاده راز خرم ، راز یک فصل پربار

نهاده راز خرم،راز یک فصل پربار

جستجو
بهترین اقدامات در اردیبهشت ماه برای باغداری- شرکت پخش نهاده های کشاورزی نهاده راز خرم

بهترین اقدامات در اردیبهشت ماه برای باغداری

به طور کلی مجموعه عواملی که در اردیبهشت ماه به هدف بهبود عملکرد درخت و کیفیت میوه انجام می شود شامل موارد زیر است:

آبیاری منظم و مدیریت آبیاری

طبیعی است که با افزایش دما، نیاز آبی درختان نیز بیشتر می شود. تنظیم دوره آبیاری از ایجاد تنش آبی جلوگیری می کند. توصیه می شود که از روش آبیاری قطره ای یا تحت فشار استفاده شود.

مبارزه با آفات و بیماری ها

اردیبهشت ماه، ابتدای فعال شدن آفاتی همچون شته ها، کنه ها، مگس های میوه و مینوز و… است. همچنین شروع فالیت های عوامل بیماری زا همچون بوته میری، سفیدک های سطحی و داخلی، شانکر و بیماری های ویروسی مثل موزاییک و… گسترش می یابد. در این حال بهتر است باغداران از سموم های مناسب با هر آفت و یا بیماری، تله های فرمونی و… کنترل کنند.

انجام هرس مانند هرس سبز

در این ماه، شاخه های نرک یا پاجوش های اضافی و شاخه هایی که باعث کاهش نوردهی و تهویه هوا شده اند، هرس می شوند. این نمونه از اقدامات باغداری به بهبود کیفیت میوه و کاهش بیماری های قارچی کمک می کند.

کوددهی درختان

برای تقویت رشد میوه و افزایش مقاومت درختان، کودهای حاوی پتاسیم، فسفر و ریز مغذی ها (مانند آهن و روی) به صورت خاکی یا محلول پاشی استفاده می شود. همچنین بیشتر محصولات درختان در این ماه به تازگی در حال رشد هستند و مصرف کودهای حاوی کلسیم، کلسیم روی، زیمافر و … سبب ایجاد مقاومت در میوه و کمک به درشتی و سفتی بافت محصول می کند.

تنک کردن میوه ها

در برخی از درختان مانند سیب و گلابی، برای جلوگیری از ریزش طبیعی و افزایش کیفیت میوه، میوه های اضافی را حذف می کنند. این کار سبب درشت تر شدن میوه های دیگر می شود و درخت انرژی لازم را برای رشد میوه دارد.

نظارت بر وضعیت باغ

به باغداران توصیه می شود به طور مداوم سلامت درختان، علائم کمبود مواد مغذی و هجوم آفات را بررسی کنند تا در صورت نیاز اقدامات اصلاحی را سریعا انجام دهند.

جدول پیشنهادی کود

  • کود 10-52-10: رشد ریشه و رشد رویشی گیاه
  • کود هیومیک اسید: اصلاح بافت خاک و جذب بهتر عناصر از طریق ریشه
  • کود آهن: برای رفع نکروز شدن مخصوص در درختان مرکبات، افزایش فتوسنتز و کلروفیل
  • کود 20-20-20: کمک به افزایش همه جانبه گیاه اعم از رشد رویشی، رشد زایشی و رشد ریشه درخت
  • کود حاوی کلسیم: استقامت بافت میوه و افزایش مقاومت آن نسبت به حضور آفات و بیماری ها
  • کودهای میکرو ریزمغذی: افزایش عملکرد گیاه
  • کود جلبک دریایی: کمک به رشد گیاه، افزایش پهنک و حفظ سبزینگی در برگ

جدول پیشنهادی سم

  1. سم قارچ کش تیوفانات متیل: سیستمیک بوده و با اثر حفاظتی و معالج کننده در کنترل بیماری های سیاهک گندم، سفیدک های سطحی و پوسیدگی سفید ریشه موثر است.
  2. سم قارچ کش کاپتان: یک سم غیر سیستمیک بوده در پیچیدگی برگ هلو، بوته میری، سفیدک داخلی و بیماری لکه سیاه سیب موثر است.
  3. سم قارچ کش کاربندازیم: یک سم سیستمیک با اثر حفاظتی و درمانی بوده که موجب کنترل سیاهک ها به خصوص در گندم می شود.
  4. سم قارچ کش پروپیکونازول: یک سم سیستمیک با اثر حفاظتی و معالج کننده بوده و موجب کنترل فوزاریوم خوشه، زنگ گندم و شیت بلاست برنج می باشد.
  5. سم قارچ کش مانکوزب: یک قارچکش تماسی با اثر حفاظتی است که موجب کنترل سیاهک گندم، کنه نقره ای، سفیدک داخلی و زنگ می شود.
  6. سم اویسکت: یک حشره کش تماسی و گوارشی با خاصیت نفوذپذیری است و برای کنترل مگس مینوز سبزی و صیفی و بید گوجه فرنگی استفاده می شود.
  7. سم حشره کش و کرم کش استامی پراید: یک سم سیستمیک است که اثر تماسی، گوارشی دارد و برای کنترل پسیل پسته، کرم سیب و مینوز استفاده می شود.
  8. سم کرم کش و حشره کش دلتامترین: یک سم گوارشی، تماسی و غیر سیستمیک بوده و برای کنترل سن گندم، مینوز، تریپس و مگس زیتون استفاده می شود.