نهاده راز خرم ، راز یک فصل پربار

نهاده راز خرم،راز یک فصل پربار

جستجو
Email
Print

آنچه در این مقاله می خوانید

مطالب پیشنهادی

از محصولات زیر هم دیدن کنید:

کشت گلخانه ای شرکت پخش نهاده های کشاورزی نهاده راز خرم

کشت گلخانه ای چیست؟

کشاورزی بخش مهمی از فعالیت جامعه را پوشش می دهد که غذای سالانه تمام مردم را تامین می کند. امروزه کشاورزی به شیوه های متفاوت و مدرنی صورت می گیرد؛ چرا که با در نظر گفتن شرایط اقلیمی و میزان آب مصرفی کشاورزی باید با دقت و تسلط بیشتری انجام شود. با کشت گلخانه ای می توان بر تمامی موارد مربوط به کاشت مانند میزان رطوبت هوا، دمای محیط و میزان آبیاری و… نظارت کافی داشت.  با این نمونه از کشاورزی می توان میزان برداشت را افزایش داده و با کنترل متغیرهای محیطی از خسارت به محصولات جلوگیری کرد.

برای خرید سم و کود کشاورزی مناسب گلخانه با شماره تماس 09179742010 در تماس باشید. 

از محصولات زیر نیز بازدید کنید:

کشت گلخانه ای چیست؟

کشت گلخانه ای نوعی کشت است که در آن کشاورزان محفظه پوشیده و محدودی را در نظر گرفته و محصولات کشاورزی را در آن قسمت می کارند. گلخانه انواع مختلفی دارد که در آنها کاشت و برداشت محصولات به شیوه های متفاوتی صورت می گیرد. همچنین برای راه اندازی کشت گلخانه ای، باید تجهیزات مناسب و آگاهی و اطلاعات کافی درباره روش کشت گلخانه ای و تنظیم شرایط مورد نیاز در گلخانه را داشت. از این رو با توجه به شرایط اقلیمی هر منطقه و نوع محصول، انواع کشت گلخانه ای مانند کشت خاکی، هیدروپونیک و ایروپونیک می توان انجام داد.

این 3 نمونه از کشت گلخانه ای به صورت های متفاوتی انجام می شود که هر کدام از آنها مزایا و معایب خود را دارند. کشت گلخانه ای فواید بسیاری دارد. یکی از فواید آن این است که عواملی همچون دما، میزان رطوبت هوا، حجم نور دریافتی توسط گیاه، میزان آبیاری و تنظیم تهویه هوا به صورت کاملا دقیق و اصولی قابل کنترل است. همین امر سبب شده است که بتوان اکثر محصولات کشاورزی، به خصوص محصولات بوته ای را در فصل هایی که هوا سرد است در گلخانه کاشت؛ چرا که می توان دمای داخل گلخانه را با توجه به نیاز گیاه تنظیم کرد.

انواع کشت گلخانه‌ ای

همانطور که ذکر شد کشت گلخانه در فرم های مختلفی انجام می شود که هر کدام ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند. انواع کشت در گلخانه همچون کشت سبزیجات، پرورش گل و گیاهان زینتی و… صورت می گیرد؛ اما باید توجه داشته باشید که کشت گلخانه ای برای پرورش درختانی که ریشه های عمیق و محکمی دارند مناسب نیست. محصولاتی را که می توانیم در گلخانه کشت کنیم شامل خیار، کدو، بادمجان، آناناس، انواع کلم، فلفل دلمه، زعفران، توت فرنگی، گوجه فرنگی، سیر و پیاز و سایر سبزیجات و گیاهان زینتی می شوند.

انواع روش های کشت در گلخانه‌

کشت گلخانه‌ ای به دو دسته خاکی و آبی تقسیم می‌ شود. منظور از کشت خاکی، کشتی است که محصول مد نظر در خاک است و عناصر غذایی مورد نیاز خود را از خاک جذب می کند. اکثر کشت های گلخانه ای به صورت کشت خاکی است. نوعی دیگر از کشت گلخانه ای، کشت هیدروپونیک است. در کشت هیدروپونیک محصولات در آب پرورش پیدا می‌ کنند و ریشه های گیاهان به صورت مستقیم در آب قرار دارند. فرم تغذیه و کوددهی در دو نمونه از کشت متفاوت است و هر کدام از روش ها مزایا و معایب خود را دارند.

کشت گلخانه ای خاکی

کشت خاکی گلخانه ای یا سنتی‌، همانند کشت آزاد است؛ به این صورت که محصولات را در خاک می کارند. با این تفاوت که در کشت گلخانه ای کشت محصولات در درون فضایی شیشه ای یا پلاستیکی کشت می شود که نسبت به فضای باز با دقت بیشتری محصولات رشد می کنند. در کشت فضای باز، عوامل مختلفی همچون تغییرات دما و رطوبت و میزان فعالیت حشرات و آفات بیشتر است؛ اما  کشت گلخانه ای به دلیل راه اندازی گلخانه و آماده سازی تجهیزات هزینه بیشتری دارد. کشت گلخانه ای خاکی به دو روش انجام می شود که شامل کشت به صورت نشاء و کشت به صورت مستقیم است.

کشت مستقیم بذر در گلخانه

در کشت مستقیم بذر در گلخانه، پس از آماده سازی زمین و مشخص کردن میزان فاصله و ردیف کاشت بذرها، آن ها را در خاک کاشته و پس از رشد کردن و جوانه زدن، در همان خاک به ثمر می رسد. این نمونه از کشت ریسک پذیری بیشتری نسبت به کشت نشاء دارد؛ چرا که ویژگی هایی در زمان کاشت از جمله میزان کاشت عمق بذر، تنظیم دمایمناسب برای رشد بذر و کم شدن بذر توسط حشراتی همچون مورچه در خاک و… در کاشت مستقیم بذر بسیار مهم است.

 کشت نشاء در گلخانه

در این نمونه از کشت، برای زودتر رشد کردن محصول و خسارت کمتر در زمان ابتدایی رشد بذرها از کاشت نشاء استفاده می شود. در این نمونه از کشت، بذرها در مکانی دیگر در سینی های نشاء رشد کرده و پس از اینکه به میزان قابل توجه رشد رسید (حدود 5 الی 10 سانتی متر) آن را به زمین اصلی گلخانه انتقال می دهند. روش کشت نشاء نسبت به کاشت مستقیم بذر در خاک بیشتر توصیه می شود.

یکی از نکات مهمی که در کشت خاکی گلخانه باید رعایت شود، استفاده از خاک سالم و سرشار از عناصر غذایی برای رشد محصول است. همچنین در کشت خاکی دمای خاک و میزان رطوبت و جریانات هوا  از اهمیت ویژه ای برخوردار است. داشتن تجهیزات در گلخانه کمک می کند که محصول با کیفیت بهتری رشد کند و کمتر دچار بیماری ها، به خصوص بیماری های خاکزاد شود.

سیستم کشت هیدروپونیک- شرکت پخش نهاده های کشاورزی نهاده راز خرم
سیستم کشت هیدروپونیک

 سیستم کشت هیدروپونیک

از دیگر کشت های مدرن این روزها در ایران، می توانیم به کشت آبی یا کشت هیدروپونیک اشاره کنیم. همانطور که از اسم این نمونه از کشت مشخص است، محصولات در این روش، در آب رشد می کنند و از هیچ گونه خاکی در این نمونه از کشت گلخانه ای استفاده نمی شود. این نمونه از کشت نسبت به کشت خاکی مزایایی نیز دارد. استفاده از این نوع از بستر کشت، میزان هدر رفت محصول و بروز بیماری های قارچی به خصوص بیماری های قارچی خاکزاد را کاهش می دهد. در روش کشت هیدروپونیک عناصر غذایی از طریق لوله هایی به گیاه منتقل می شود. کشت هیدروپونیک در فرم های مختلفی صورت می گیرد که برای محصولاتی همچون توت فرنگی، گوجه فرنگی، فلفل، کاهو و حتی خیار می توان از این نمونه بستر کشت استفاده کرد.

مزایا و معایب کشت گلخانه ای

کشت گلخانه همانند سایر روش های کشت در کشاورزی دارای مزایا و معایبی است که به بررسی آن ها می پردازیم.

 مزایای کشت گلخانه ای

  • به دلیل قابلیت تنظیم دمای داخل گلخانه، امکان کاشت محصول در اکثر فصول سال را دارد.
  • افزایش میزان تولید به منظور ایجاد شرایط بهینه و ایده آل در گیاه
  • پایداری در کشت
  • جلوگیری از ورود آفات و بیماری ها و کنترل اصولی آن ها
  • کاهش میزان مصرف آب
  • کاهش تنش های محیطی

 معایب کشت گلخانه ای

  • نیاز به سرمایه اولیه و بالا بودن هزینه ها جهت ساخت گلخانه
  • به دلیل محصور بودن محیط ، امکان طغیان بیماری و یا آفت وجود دارد.
  • نیاز به مراقبت های مداوم
  • در صورت خراب شدن بخشی از تجهیزات فورا باید آن را تعمیر کرد که بر عملکرد گیاه تاثیر نگذارد.

 جمع بندی

تولید محصولات کشاورزی در خارج از فصل یکی از فرایندهایی است که در صنعت کشاورزی شاهد آن هستیم. این فرآیند به واسطه ایجاد گلخانه ها انجام می شود. همچنین در کشت گلخانه ای به علت کنترل زمانبندی در تولید، تنظیم دما و حتی میزان دریافت نور، گلخانه دار می تواند مشخص کند که چه زمانی محصول خود را در بازار بفروشد. این موضوع باعث شده است تا بسیاری از کشاورزان به کشت گلخانه ای رو بیاورند تا محصول مد نظر را با شرایط ایده آل کشت نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *